Używane TSI - jak się sprzedaje ? Dla tych co sprzedawali...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • orzel720
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 2268
    • Superb III (3V3)

Northeusz, pomysłow wiele (może jakis na firmę?) na razie chcę sfinalizowac sprzedaż...

Komentarz

• Northeusz
      RS
      • 2010
      • 1677
      • Octavia I (1U2)
      • AUM 1.8 20VT 150 KM

orzel720, to niech wszystko pójdzie po myśli , a jak już będziesz po sprzedaży to wrzucaj listę "kandydatów" na następny samochód na forum i coś się wybierze
      Pozdrawiam
      Northeusz

Komentarz

• orzel720
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 2268
        • Superb III (3V3)

Northeusz, dzięx. Przyszłosc pokaże co dalej. Są rożne pomysły i różne plany życiowe nie wszystkie zw. Z autem

Komentarz

• Chris11
          RS
          • 2011
          • 1587

No i co? Poszła?

Komentarz

• orzel720
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 2268
            • Superb III (3V3)

Chris11, możliwy termin sprzedaży to dopiero około 20 stycznia tak więc jest czas... zresztą jest to wpisane w ogłoszeniu w naszej giełdzie ... Na marginesie dzis kolejne 2 telefony. ...

Komentarz

• Chris11
              RS
              • 2011
              • 1587

No tak... Tylko jeszcze wypadałoby się pochwalić, ile się już bujasz ze sprzedażą.

Komentarz

• orzel720
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 2268
                • Superb III (3V3)

Chris11, w sumie to nie wiem o co Ci chodzi... I taki nic nie wnoszący post. Ja mam czas... I stac mnie na bujanie się... jak kogos cisnie to niech sprzedaje za grosze ja tak nie robię...

Komentarz

• Chris11
                  RS
                  • 2011
                  • 1587

O nic mi nie chodzi, po prostu stwierdzam fakt, że sprzedać w tych czasach auto to już nie kwestia dni ani tygodni.
                  I żadne dyrdymały w stylu: "jak jest auto dobre to sprzeda się od razu" nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości.

Komentarz

• Chris11
                    RS
                    • 2011
                    • 1587

Ok... Nie uściśliłem o jaki przedział wiekowy aut chodzi.
                    Mówię o autach rocznych, dwu i trzy letnich.

Komentarz

• orzel720
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 2268
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Chris11
                      Tylko jeszcze wypadałoby się pochwalić, ile się już bujasz ze sprzedażą
                      nie muszę się chwalić bo każdy zainteresowany wie i śledzi temat.
                      Ale jako że cena była/jest z wyższych pułapów - z wiadomych przyczyn to trochę taka sprzedaż trwa....

Komentarz

• Dig Dug
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 1306
                        • Seat

A mnie dziwi, jedno. Spytam się jakbym myślał jako potencjalny kupujący.
                        Dlaczego ktoś sprzedaje tak mało wyjeżdżone auto ?? Coś mu nie pasuje ?? Coś się dzieje ??

Bo jak ma się "widzi misię" i kasy tyle, że nie szkoda nam tych 35% po roku, to nie powinno nam też być żal kolejnych powiedzmy 3-5 tys zł i pchnąć auto jak najszybciej i bierzemy nowe, a nie czekać na kupca w nieskończoność, aż np. zrobi się przełom roku i auto doskoczy kolejny roczek.
                        Może nie trafiony zakup i teraz auto więcej drazni niż cieszy ? Hmm nie wiem jak wy, ale mnie dziwi takie postępowanie, bo mimo, żę nie mam źle, ale szkoda by mi było wywalać 35% w błoto po roku.

Dlatego teraz jak będę kupował nowe to wolę dopłacić więcej i mieć ciut lepsze wyposażenie niż teoretycznie mi potrzebne i lepszy silnik niż by się wydawało, że mi wystarczy.
                        Ostatnio jak kupiłem F2 to właśnie myślałem pojeźdże 2-3 lata i pchne dalej, ale jak po tych 3 latach miałem 30 tys przebiegu i konkretnie zjechaną cenę, to dałem sobie spokój i turlam się dalej. Zresztą 6 lat temu (jeszcze 2,5 godz i będzie 7 lat :wink: ) nie było jakoś ofert rocznych aut. Teraz się coś poleprzyło, ludzie mają kasę i szaleją. :P
                        Dobrze, że takie auta są bo jak ktoś chce auto kupić, a ma na nową Fabie przykładowo, to może sobie kupić używaną Octavie.
                        Była O1 jest F2.

Komentarz

• orzel720
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 2268
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Dig Dug
                          że nie szkoda nam tych 35% po roku
                          nie wiem skąd ten rok... mój własnie ma 2 od daty produkcji...

[ Dodano: Sro 31 Gru, 14 21:39 ]
                          Może nie trafiony zakup i teraz auto więcej drazni niż cieszy
                          mam takie kaprysy - a co nie wolno mi ?

Komentarz

• piotrek_os
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8162
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez orzel720
                            mam takie kaprysy - a co nie wolno mi ?
                            Jurek, a kto bogatemu zabroni :diabelski_usmiech
                            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• AdamB
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 8033
                              • Octavia IV (NX3)
                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piotrek_os, oj Piotrek po co ta złośliwość
                              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• orzel720
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 2268
                                • Superb III (3V3)

Chwile wcześniej piszesz: "Dlaczego ktoś sprzedaje tak mało wyjeżdżone auto ?? Coś mu nie pasuje ?? Coś się dzieje ??"
                                A za chwilę: "Dobrze, że takie auta są bo jak ktoś chce auto kupić, a ma na nową Fabie przykładowo, to może sobie kupić używaną Octavię"

Po prostu musisz przyjąć że nie każdy trzyma się kurczowo auta przez 7-10 lat - i tyle na ten temat.

[ Dodano: Sro 31 Gru, 14 21:44 ]
                                AdamB, ot taka polska tradycja - co by dopiec/wbić szpilkę

[ Dodano: Sro 31 Gru, 14 21:45 ]
                                piotrek_os, właśnie słysze to w kółko od kuzyna (na marginesie nie wie sam co zrobić z kasą ja przy nim to pikuś)

[ Dodano: Sro 31 Gru, 14 21:46 ]
                                Zamieszczone przez piotrek_os
                                Jurek, a kto bogatemu zabroni
                                to taka riposta: Jak sie pracuje to się ma.... - a co !

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8162
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                  oj Piotrek po co ta złośliwość
                                  toż to mi nawet przez myśl złośliwość nie przeszła....w tym przypadku :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sro 31 Gru, 14 21:57 ]
                                  Zamieszczone przez orzel720
                                  Dobrze, że takie auta są bo jak ktoś chce auto kupić
                                  dokładnie, bo sam kiedyś takie kupiłem :diabelski_usmiech
                                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• orzel720
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 2268
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez piotrek_os
                                    nie przeszła....w tym przypadku :diabelski_usmiech
                                    korzeniu hehe - OK Stop już bo niezły OT

Komentarz

• lukaszc2
                                      Rider
                                      • 2013
                                      • 376

Zamieszczone przez lockin
                                      trochę żal Webasto zwłaszcza że przyszła dziś zima do Wrocławia...
                                      Będzie Ci lockin żal będzie.
                                      Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• Dig Dug
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 1306
                                        • Seat

orzel720, Bo dobrze, że takie auta są sprzedawane, bo ktoś może kupić jak mu spasi.

I ja rozumiem, że nie każdy może się trzymać auta i sprzedaje z kaprysu, ale nie rozumiem, dlaczego
                                        to taka riposta: Jak sie pracuje to się ma.... - a co !
                                        to skąd te płacze, ze klienci chcą auto za darmo i że tak nisko stoją. To albo ma się kasę i sprzedaje auto szybko i tanio, albo biadoli się, że klienci chcą tanio i że auto długo na kupca czeka. 8)
                                        Była O1 jest F2.

Komentarz

• navigator
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 583
                                          • Volkswagen

I ja rozumiem, że nie każdy może się trzymać auta i sprzedaje z kaprysu, ale nie rozumiem, dlaczego
                                          ot po prostu, kto bogatemu zaborni skromnie żyć..... :szeroki_usmiech

to skąd te płacze, ze klienci chcą auto za darmo i że tak nisko stoją. To albo ma się kasę i sprzedaje auto szybko i tanio, albo biadoli się, że klienci chcą tanio i że auto długo na kupca czeka.
                                          ..oszczędzają bogaci, to i nam (maluczkim, tudzież inaczej pracującym) się opłaci... przynajmniej rynku nie psują za bezcen żelazo pychając.... :wink:
                                          >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• tomba7
                                            Drive
                                            • 2009
                                            • 96
                                            • BMW

Dlaczego ktoś sprzedaje tak mało wyjeżdżone auto ?? Coś mu nie pasuje ?? Coś się dzieje ??
                                            Ja na przykład kupiłem w 2010 Octę TSI, trochę ją doposażyłem i sprzedałem po roku. Kupiłem ją bo potrzebowałem auta podczas zmiany pracy - mam rodzinę i bez auta ani rusz. Nie wiedziałem kiedy i czy dostanę w nowej auto służbowe. Okazało się że w nowej pracy również dostałem auto służbowe i Skoda z przebiegiem 5k po niecałym roku poszła pod młotek. Kupiłem ją u forumowego kolegi z niezłym rabatem a sprzedałem z relatywnie małą stratą. Przez pół roku stała w garażu, tylko ją myłem z kurzu i robiłem raz w tygodniu rundkę aby ją przewietrzyć i podładować akumulator. Różne są powody sprzedaży auta, nie zawsze wynikają one z wypadków, kolizji i innych uszkodzeń mechanicznych.

Chciałbym kiedyś kupić takie używane auto
                                            W wolnym czasie dwa koła

Komentarz

• orzel720
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 2268
                                              • Superb III (3V3)

To albo ma się kasę i sprzedaje auto szybko i tanio,
                                              czyli działałbym na szkode m.in. forumowiczów mających sprzedać jeszcze starsze auta... a chyba tego nie chcesz? Bo ja nie ... i dlatego trzymam generalnie cenę...
                                              Nie sztuka jest tanio sprzedać - to potrafi każdy - nawet pierdoła życiowa.
                                              Sztuką jest sprzedać dobrze czyli w zadowalającej cenie - to podstawa handlu jakbyś nie wiedział.

[ Dodano: Czw 01 Sty, 15 13:26 ]
                                              Zamieszczone przez navigator
                                              ot po prostu, kto bogatemu zaborni skromnie żyć..... :szeroki_usmiech
                                              święta racja - skromność to podstawa

[ Dodano: Czw 01 Sty, 15 13:26 ]
                                              Zamieszczone przez navigator
                                              ..oszczędzają bogaci, to i nam (maluczkim, tudzież inaczej pracującym) się opłaci... przynajmniej rynku nie psują za bezcen żelazo pychając.... :wink:
                                              czytasz mi w myslach

[ Dodano: Czw 01 Sty, 15 13:29 ]
                                              to skąd te płacze, ze klienci chcą auto za darmo i że tak nisko stoją
                                              jakieś cytaty? czy też domysły niczym nie poparte i tylko piszesz bo nie masz czym się innym zająć?

[ Dodano: Czw 01 Sty, 15 13:34 ]
                                              Dig Dug, post tomba7 w dużej części odzwierciedla moją sytuację. Kupowałem OII (zaledwie 2 tyg po sprzedaniu OII 2008) jak nie miałem innego (służbowego), teraz mam i OII już mało jeździ. Żona ma swój mniejszy i nie chce większej OII - czy to wystarczająco przekonujące dla Ciebie i innych - czy nadal za mało? Zresztą w tym przypadku nie zależy mi na przekonywaniu Ciebie.

Komentarz

• bob_best
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 744
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Chris11
                                                No tak... Tylko jeszcze wypadałoby się pochwalić, ile się już bujasz ze sprzedażą.
                                                trochę już to trwa, bo ja sam zastanawiałem się nad tym autem na przełomie 2013/2014 roku, ale cena była zaporowa - tak bardzo, że o ile dobrze pamiętam to znalazłem nówkę 2 tysiące drożej (O2FL kombi 1.4TSI wtedy). Jakby cena była bardziej racjonalna wtedy to pewnie bym próbował kupić to auto.
                                                Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• orzel720
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 2268
                                                  • Superb III (3V3)

bob_best, zgadza się - od ~ roku (wtedy wziąłem sobie firmowe) i wtedy stwierdziłem ze wystawię - ale jako że z głodu nie umieram to nie zależało mi na sprzedaży aby tylko sprzedać więc cena była wysoka - jakby ktoś chciał się dogadać co do lepszej ceny to by się dogadał...

Komentarz

• Chris11
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 1587

No to szczerze mówiąc, nawet nie sądziłem, że tak długo.

A ten oglądający w końcu podjął decyzję?

Komentarz

Pracuję...